Χοιρινό με σέλινο

Χοιρινό με σέλινο

Το παραδοσιακό φαγητό που καλωσορίζει γευστικά τον χειμώνα!
Προετοιμασία 20 λεπτά
Ψήσιμο/Μαγείρεμα 1 ώρα
Χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά
Γεύμα Μεσημεριανό
Κουζίνα Ελληνική κουζίνα
Μερίδες 4 άτομα

Υλικά
  

  • 1 kg χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες
  • 1 kg σέλινο (σε φύλλα ή σελινόριζα)
  • 2 αυγά
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • 3 κούπες νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι μικρό

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε το σέλινο και το κόβουμε σε κομματάκια.
  • Βράζουμε το σέλινο σε αλατισμένο νερό.
  • Το στραγγίζουμε και πετάμε το ζουμί.
  • Πλένουμε καλά το κρέας, και το στεγνώνουμε σε ρολό κουζίνας.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρέας με το λάδι, ανάβουμε τη φωτιά και γυρίζουμε το κρέας μερικές φορές.
  • Ρίχνουμε και το κρεμμύδι και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 3 κούπες ζεστό νερό, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί καλά και να απορροφήσει μεγάλη ποσότητα από τα υγρά του.
  • Όταν ψηθεί, προσθέτουμε το βρασμένο σέλινο και κουνάμε την κατσαρόλα.
  • Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το λεμόνι.Παίρνουμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα, το βάζουμε μέσα στα αυγά και σιγά σιγά αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο μέσα στην κατσαρόλα.
  • Κουνάμε την κατσαρόλα, ώστε να ενοποιηθούν τα υλικά.
  • Το χοιρινό με σέλινο είναι έτοιμο.

Παρατηρήσεις

Σερβίρεται ζεστό και καλή σας όρεξη!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ​

Συμφωνώ με την Πολιτική απορρήτου