Φιλετάκια κοτόπουλου με σως τεριγιάκι και ρύζι

Φιλετάκια κοτόπουλου με σως τεριγιάκι και ρύζι

Γλυκόξινο πιάτο που θα λατρέψετε!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Γεύμα Μεσημεριανό
Κουζίνα Κινέζικη κουζίνα

Ingredients
  

  • 1 kg φιλέτο κοτόπουλο
  • ¾ φλιτζανιού σόγια σως
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • κ.γ τριμμένο τζίντζερ
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 κ.γ λάδι
  • 2 μέτρια κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι

Instructions
 

  • Ρίχνετε τη  σως σόγιας και το μέλι να σιγοβράσει σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι το μέλι να διαλυθεί εντελώς, περίπου για 5 λεπτά.
  • Προσθέστε το τριμμένο τζίντζερ, ανακατεύοντας καλά και το αφήνετε στην άκρη.
  • Παίρνετε το φιλέτο κοτόπουλο και το κόβετε σε μερίδουλες ή το έχετε ήδη αγοράσει έτσι.
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνισε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα φιλετάκια κοτόπουλου και τα μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια αναποδογυρίζετε και τηγανίζετε για άλλα 3 λεπτά.
  • Χαμηλώτε τη φωτιά ρίχνετε σιγά- σιγά στο τηγάνι τη σάλτσα και μαγειρεύετε τα φιλετάκια κοτόπουλου για περίπου 5 λεπτά
  • Συγχρόνως βράζετε το ρύζι μπασμάτι για 10 λεπτά με 1κούπα νερό σε μέτρια εστία.
  • Μεταφέρετε το φιλετάκια κοτόπουλου από το τηγάνι σε ξύλο κοπής αφήνοντας τη σάλτσα να πήξει.
  • Μειώστε τη θερμότητα στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε για 3 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  • Τοποθετήστε σε μια πιατέλα τα φιλετάκια κοτόπουλου, ραντίζετε με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με τα κρεμμυδάκια και γαρνίρετε με το ρύζι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ​

Συμφωνώ με την Πολιτική απορρήτου