Φιλετάκια κοτόπουλου με σως τεριγιάκι και ρύζι
Γλυκόξινο πιάτο που θα λατρέψετε!
Ingredients
- 1 kg φιλέτο κοτόπουλο
- ¾ φλιτζανιού σόγια σως
- 1 φλιτζάνι μέλι
- 1¼ κ.γ τριμμένο τζίντζερ
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 κ.γ λάδι
- 2 μέτρια κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
Instructions
- Ρίχνετε τη σως σόγιας και το μέλι να σιγοβράσει σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι το μέλι να διαλυθεί εντελώς, περίπου για 5 λεπτά.
- Προσθέστε το τριμμένο τζίντζερ, ανακατεύοντας καλά και το αφήνετε στην άκρη.
- Παίρνετε το φιλέτο κοτόπουλο και το κόβετε σε μερίδουλες ή το έχετε ήδη αγοράσει έτσι.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνισε δυνατή φωτιά.
- Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα φιλετάκια κοτόπουλου και τα μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά.
- Στη συνέχεια αναποδογυρίζετε και τηγανίζετε για άλλα 3 λεπτά.
- Χαμηλώτε τη φωτιά ρίχνετε σιγά- σιγά στο τηγάνι τη σάλτσα και μαγειρεύετε τα φιλετάκια κοτόπουλου για περίπου 5 λεπτά
- Συγχρόνως βράζετε το ρύζι μπασμάτι για 10 λεπτά με 1κούπα νερό σε μέτρια εστία.
- Μεταφέρετε το φιλετάκια κοτόπουλου από το τηγάνι σε ξύλο κοπής αφήνοντας τη σάλτσα να πήξει.
- Μειώστε τη θερμότητα στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε για 3 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Τοποθετήστε σε μια πιατέλα τα φιλετάκια κοτόπουλου, ραντίζετε με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με τα κρεμμυδάκια και γαρνίρετε με το ρύζι.