Φιλετάκια κοτόπουλου με σως τεριγιάκι και ρύζι

Φιλετάκια κοτόπουλου με σως τεριγιάκι και ρύζι

Γλυκόξινο πιάτο που θα λατρέψετε!
Προετοιμασία 10 λεπτά
Ψήσιμο/Μαγείρεμα 30 λεπτά
Χρόνος 40 λεπτά
Γεύμα Μεσημεριανό
Κουζίνα Κινέζικη κουζίνα

Υλικά
  

  • 1 kg φιλέτο κοτόπουλο
  • ¾ φλιτζανιού σόγια σως
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • κ.γ τριμμένο τζίντζερ
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 κ.γ λάδι
  • 2 μέτρια κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι

Οδηγίες
 

  • Ρίχνετε τη  σως σόγιας και το μέλι να σιγοβράσει σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι το μέλι να διαλυθεί εντελώς, περίπου για 5 λεπτά.
  • Προσθέστε το τριμμένο τζίντζερ, ανακατεύοντας καλά και το αφήνετε στην άκρη.
  • Παίρνετε το φιλέτο κοτόπουλο και το κόβετε σε μερίδουλες ή το έχετε ήδη αγοράσει έτσι.
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνισε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα φιλετάκια κοτόπουλου και τα μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια αναποδογυρίζετε και τηγανίζετε για άλλα 3 λεπτά.
  • Χαμηλώτε τη φωτιά ρίχνετε σιγά- σιγά στο τηγάνι τη σάλτσα και μαγειρεύετε τα φιλετάκια κοτόπουλου για περίπου 5 λεπτά
  • Συγχρόνως βράζετε το ρύζι μπασμάτι για 10 λεπτά με 1κούπα νερό σε μέτρια εστία.
  • Μεταφέρετε το φιλετάκια κοτόπουλου από το τηγάνι σε ξύλο κοπής αφήνοντας τη σάλτσα να πήξει.
  • Μειώστε τη θερμότητα στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε για 3 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  • Τοποθετήστε σε μια πιατέλα τα φιλετάκια κοτόπουλου, ραντίζετε με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με τα κρεμμυδάκια και γαρνίρετε με το ρύζι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ​

Συμφωνώ με την Πολιτική απορρήτου