Σουτζουκάκια με πουρέ

Σουτζουκάκια με πουρέ

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα με πουρέ πατάτας!
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 minutes
Γεύμα Μεσημεριανό
Κουζίνα Ελληνική κουζίνα
Servings 5

Ingredients
  

Για τα σουτζουκάκια

  • 1 kg μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 70 γρ γαλέτα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκκομένη
  • Αλάτι
  • ½ κ.γ πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνησμα

Για τη σάλτσα

  • 6-7 ντομάτες τριμμένες
  • 500 γρ συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τον πουρέ πατάτας

  • 8 μεγάλες πατάτες
  • 12 κ.σ χλιαρό γάλα
  • 100 γρ βούτηρο
  • 4 κγ αλάτι

Instructions
 

Για τα σουτζουκάκια

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε ένα αυγό να αφρατέψει και το προσθέτουμε και τελευταίο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.
  • Μετά πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας στενόμακρα.
  • Βάζουμε στο τηγάνι 1 εκ ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια ελαφριά περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, όχι να μαυρίσουν.
  • Μόλις ψηθούν, ένα ένα τα βγάζω και τα ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα
  • Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα κατεβάζουμε.

Για τη σάλτσα

  • Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κύμινο και σοτάρουμε για ½ λεπτό και σβήνουμε αμέσως με το κόκκινο κρασί
  • Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για 20λεπτά να ψηθεί και να δέσει.
  • Αν  ετοιμαστεί η σάλτσα χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μικρότερη ένταση για να διατηρείται ζεστή.

Για τον πουρέ πατάτας

  • Για τον πουρέ πλένουμε, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 ποτήρια μεγάλα νερό και τις τοποθετούμε
  • Χρειάζονται περίπου 40 – 45 λεπτά.
  • Μόλις ετοιμαστούν και οι πατάτες, τις βάζουμε στο μίξερ ή μπλέντερ μαζίμε το γάλα, το βούτυρο και αρκετό αλάτι.
  • Τις πολτοποιούμε να γίνουν ένας βελούδινος πουρές.

Notes

Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ​

Συμφωνώ με την Πολιτική απορρήτου