Σουτζουκάκια με πουρέ
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα με πουρέ πατάτας!
Ingredients
Για τα σουτζουκάκια
- 1 kg μοσχαρίσιο κιμά
- 1 αυγό
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 70 γρ γαλέτα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκκομένη
- Αλάτι
- ½ κ.γ πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνησμα
Για τη σάλτσα
- 6-7 ντομάτες τριμμένες
- 500 γρ συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.γ κύμινο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 150 ml κόκκινο κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τον πουρέ πατάτας
- 8 μεγάλες πατάτες
- 12 κ.σ χλιαρό γάλα
- 100 γρ βούτηρο
- 4 κγ αλάτι
Instructions
Για τα σουτζουκάκια
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε ένα αυγό να αφρατέψει και το προσθέτουμε και τελευταίο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.
- Μετά πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας στενόμακρα.
- Βάζουμε στο τηγάνι 1 εκ ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια ελαφριά περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, όχι να μαυρίσουν.
- Μόλις ψηθούν, ένα ένα τα βγάζω και τα ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα
- Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα κατεβάζουμε.
Για τη σάλτσα
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κύμινο και σοτάρουμε για ½ λεπτό και σβήνουμε αμέσως με το κόκκινο κρασί
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για 20λεπτά να ψηθεί και να δέσει.
- Αν ετοιμαστεί η σάλτσα χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μικρότερη ένταση για να διατηρείται ζεστή.
Για τον πουρέ πατάτας
- Για τον πουρέ πλένουμε, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 ποτήρια μεγάλα νερό και τις τοποθετούμε
- Χρειάζονται περίπου 40 – 45 λεπτά.
- Μόλις ετοιμαστούν και οι πατάτες, τις βάζουμε στο μίξερ ή μπλέντερ μαζίμε το γάλα, το βούτυρο και αρκετό αλάτι.
- Τις πολτοποιούμε να γίνουν ένας βελούδινος πουρές.
Notes
Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.