Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Το απόλυτο μαμαδίστικο φαγητό!
Προετοιμασία 10 λεπτά
Ψήσιμο/Μαγείρεμα 40 λεπτά
Χρόνος 50 λεπτά
Γεύμα Μεσημεριανό
Κουζίνα Ελληνική κουζίνα

Υλικά
  

Για τα γιουβαρλάκια

  • 600 γρ Κιμά μοσχαρίσιο
  • ¾ φλιτζανιού Ρύζι καρολίνα ή γλασέ
  • 1 φλιτζάνι Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 Αυγό
  • Λίγο αλεύρι
  • φλιτζανιού Ελαιόλαδο
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 2 Αυγά
  • 2 Λεμόνια

Οδηγίες
 

Για τα γιουβαρλάκια

  • Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με το ρύζι, το τριμμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό και το αβγό, ανάλογο αλατοπίπερο και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Βάζετε στη φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα με το νερό και το ελαιόλαδο να πάρουν βράση.
  • Στο μεταξύ πλάθετε το μίγμα του κιμά σε μπαλάκια. Τα τοποθετείτε σε δίσκο το ένα δίπλα στο άλλο και τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι.
  • Όταν πάρει βράση το νερό στην κατσαρόλα αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα μπαλάκια του κιμά. Το ζητούμενο είναι να σκεπαστούν όλα, οπότε συμπληρώνετε με καυτό νερό αν χρειαστεί.
  • Βράζετε το φαγητό για τουλάχιστον 30 λεπτά, φροντίζοντας να συμπληρώσετε νερό στην κατσαρόλα.
  • Το φαγητό είναι έτοιμο όταν βράσουν τα γιουβαρλάκια

Για το αυγολέμονο

  • Για να ετοιμάσετε το αβγολέμονο χτυπάτε καλά τα αβγά στο μπλέντερ
  • Προσθέτετε το χυμό των δύο λεμονιών και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πάρετε ένα πηχτό ομοιογενές μίγμα.
  • Με μια κουτάλα παίρνετε ζωμό από την κατσαρόλα και το ανακατεύετε στο αβγολέμονο.
  • Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το αβγολέμονο καιανακατεύετε κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά.

Παρατηρήσεις

Σερβίρετε το φαγητό σας, προσθέτοντας επιπλέον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ​

Συμφωνώ με την Πολιτική απορρήτου