Γκιούλμπασι γάστρας
Ingredients
- 1 kg Σπάλα χοιρινή σε μερίδες ή πρόβατο
- 1 kg Σπάλα ή ελιά χωρίς κόκκαλο σε μερίδες
- ½ Πιπεριά κόκκινη
- ½ Πιπεριά κίτρινη
- ½ Πιπεριά πορτοκαλί
- 3 Καρότα
- 1 Κρεμμύδι
- ½ κούπα τσαγιού Ελαιόλαδο
- 1,5 kg Πατάτες
- 1,5 Kg Κεφαλοτύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Instructions
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα δύο είδη κρέατος σε μερίδες με αρκετό νεράκι να τα καλύπτει και βράζουμε για 10 λεπτά.
- Μετά το σουρώνουμε και σε άλλη κατσαρόλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το καρότο και ρίχνουμε το κρέας μας και αλατοπίπερο και τα σοτάρουμε όλα μαζί.
- Ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 1 ώρα.
- Αφού περάσει η 1 ώρα και έχουμε προθερμάνει το φούρνο ρίχνουμε όλα τα υλικά στη γάστρα με πατάτες κυδωνάτες και αφήνουμε να ψηθούν στους 180-200 βαθμούς για 30λεπτά.
- Λίγο πριν κλείσουμε το φαγητό ρίχνουμε τυρί γραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή γκούντα σε κύβους και αφού λιώσουν το κλείνουμε και σερβίρουμε.