Γκιούλμπασι γάστρας

Γκιούλμπασι γάστρας

Μια εξαιρετική πρόταση για ένα πεντανόστιμο πιάτο που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει!
Προετοιμασία 20 λεπτά
Ψήσιμο/Μαγείρεμα 1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος 1 ώρα 50 λεπτά
Γεύμα Μεσημεριανό
Κουζίνα Ελληνική κουζίνα
Μερίδες 4 Άτομα

Υλικά
  

  • 1 kg Σπάλα χοιρινή σε μερίδες ή πρόβατο
  • 1 kg Σπάλα ή ελιά χωρίς κόκκαλο σε μερίδες
  • ½ Πιπεριά κόκκινη
  • ½ Πιπεριά κίτρινη
  • ½ Πιπεριά πορτοκαλί
  • 3 Καρότα
  • 1 Κρεμμύδι
  • ½ κούπα τσαγιού Ελαιόλαδο
  • 1,5 kg Πατάτες
  • 1,5 Kg Κεφαλοτύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα δύο είδη κρέατος  σε μερίδες με αρκετό νεράκι να τα καλύπτει και βράζουμε για 10 λεπτά.
  • Μετά το σουρώνουμε και σε άλλη κατσαρόλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το καρότο  και ρίχνουμε το κρέας μας και αλατοπίπερο και τα σοτάρουμε όλα μαζί.
  • Ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 1 ώρα.
  • Αφού περάσει η 1 ώρα και έχουμε προθερμάνει το φούρνο ρίχνουμε όλα τα υλικά στη γάστρα με πατάτες κυδωνάτες και αφήνουμε να ψηθούν στους 180-200 βαθμούς για 30λεπτά.
  • Λίγο πριν κλείσουμε το φαγητό ρίχνουμε τυρί γραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή γκούντα σε κύβους και αφού λιώσουν το κλείνουμε και σερβίρουμε.

Παρατηρήσεις

Σερβίρεται ζεστό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ​

Συμφωνώ με την Πολιτική απορρήτου