Γιουβέτσι στη γάστρα με μοσχαράκι
Το κυριακάτικο πιάτο που αρέσει σε όλους!
Ingredients
- 1 kg Μοσχάρι σπάλα ή ελιά ή χτένι σε μερίδες
- 1/2 κούπα τσαγιού Ελαιόλαδο
- 1 Κρεμμύδι
- 1 Φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 Χυμό ντομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.γ. Ζάχαρη
- 250 gr Κριθαράκι μέτριο
Instructions
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το κρέας για 10λεπτά και ρίχνουμε και το αλατοπίπερο.
- Στη συνέχεια περιχύνουμε το κρέας με την ντομάτα και ντοματοχυμό και ένα ποτήρι νερό ζεστό και τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Το φαγητό μας σιγοβράζει για 90 λεπτά
- Αφού περάσει αυτός ο χρόνος έχουμε ήδη προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε στη γάστρα το ζουμί από το κρέας με το κριθαράκι και λίγο αλατοπίπερο και νεράκι τόσο που να το καλύπτει και βράζουμε για 15 λεπτά και ανακατεύουμε να μη μας κολλήσει.
- Μετά τα 20 λεπτά βάζουμε και το κρέας μέσα στη γάστρα και αφήνουμε για 10 λεπτά να βράσουν μαζί και έπειτα κλείνουμε το φαγητό μας.
Notes
Αν η γάστρα σας πίνει γρήγορα νερά, συμπληρώστε λίγο παραπάνω νερό όταν ρίξετε το κριθαράκι.