Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες
Αγαπημένη συνταγή που πρωταγωνιστεί σε όλα τα τραπέζια της ελληνικής οικογένειας.
Ingredients
- 3 kg Αρνάκι γάλακτος (μπουτάκι, χεράκι)
- 1/2 κούπα τσαγιού Ελαιόλαδο
- 1,5 kg Πατάτες κυδωνάτες
- 1 σκελίδα Σκόρδου
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 Λεμόνια
Instructions
- Τοποθετούμε σε ένα ταψί το αρνάκι μας με τις πατάτες αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει καλά και ανάμεσα στις πατάτες βάζουμε το σκόρδο, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και λίγο νεράκι και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.
Notes
Το παρακολουθούμε και το γυρνάμε και λίγο πριν το κλείσουμε περιχύνουμε το χυμό λεμονιού πάνω στο φαγητό μας