Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Το απόλυτο μαμαδίστικο φαγητό!
Ingredients
Για τα γιουβαρλάκια
- 600 γρ Κιμά μοσχαρίσιο
- ¾ φλιτζανιού Ρύζι καρολίνα ή γλασέ
- 1 φλιτζάνι Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 Αυγό
- Λίγο αλεύρι
- 1½ φλιτζανιού Ελαιόλαδο
- Χυμό από ένα λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το αυγολέμονο
- 2 Αυγά
- 2 Λεμόνια
Instructions
Για τα γιουβαρλάκια
- Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με το ρύζι, το τριμμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό και το αβγό, ανάλογο αλατοπίπερο και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Βάζετε στη φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα με το νερό και το ελαιόλαδο να πάρουν βράση.
- Στο μεταξύ πλάθετε το μίγμα του κιμά σε μπαλάκια. Τα τοποθετείτε σε δίσκο το ένα δίπλα στο άλλο και τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι.
- Όταν πάρει βράση το νερό στην κατσαρόλα αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα μπαλάκια του κιμά. Το ζητούμενο είναι να σκεπαστούν όλα, οπότε συμπληρώνετε με καυτό νερό αν χρειαστεί.
- Βράζετε το φαγητό για τουλάχιστον 30 λεπτά, φροντίζοντας να συμπληρώσετε νερό στην κατσαρόλα.
- Το φαγητό είναι έτοιμο όταν βράσουν τα γιουβαρλάκια
Για το αυγολέμονο
- Για να ετοιμάσετε το αβγολέμονο χτυπάτε καλά τα αβγά στο μπλέντερ
- Προσθέτετε το χυμό των δύο λεμονιών και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πάρετε ένα πηχτό ομοιογενές μίγμα.
- Με μια κουτάλα παίρνετε ζωμό από την κατσαρόλα και το ανακατεύετε στο αβγολέμονο.
- Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το αβγολέμονο καιανακατεύετε κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά.
Notes
Σερβίρετε το φαγητό σας, προσθέτοντας επιπλέον μαϊντανό ψιλοκομμένο.